Natuur

Ruig, ongerept en adembenemend. Het nationaal park
Cevennen is een van de grootste van Frankrijk en tegelijkertijd erg dunbevolkt. Sinds 2011 staan de Cevennen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Bergen en valleien worden afgewisseld met hoogvlaktes. Hoog in de lucht cirkelen roofvogels. Naast bossen zie je ook de terrassen waarop kleine boeren hun gewassen telen.
De bergen, pittoreske dorpjes en kronkelende rivieren bieden het perfecte decor voor een ontspannen of juist actief verblijf.

Keurmerk sterrenhemel
In de Cevennen is het hartstikke goed sterrenkijken. Er is nauwelijks luchtvervuiling en de luchten zijn vaak helder. Het nationaal park bezit daarom sinds 2018 het exclusieve internationale label 'Dark Sky Preserve'. Wereldwijd hebben nog 12 andere parken zo'n label. De Cevennen is het grootste gebied in Europa met dit keurmerk.

 Bergen
  Bossen
 Rivier
 Sterrenhemel

Actief

Rondom Saint-Jean-du-Gard kun je op veel verschillende manieren je energie kwijt of het avontuur tegemoet! De omgeving leent zich bijvoorbeeld perfect voor fietsen, mountainbiken, wandelen, kajakken en zwemmen. Je kunt er uren rondtoeren zonder een tegenligger tegen te komen. En je komt op de mooiste plekken met adembenemende uitzichten.

Wandel bijvoorbeeld een stuk van de Route van Stevenson met een ezel. Of beklim de Mont Aigoual op de racefiets.

Er zijn ook verschillende 'adventure parken' te vinden in de omgeving. Eén ligt er zelfs op loopafstand van Mas Mialou, in een prachtig stukje natuur, waar je boven het kronkelende riviertje door de bomen klimt en glijdt. Een spannend en actief avontuur voor jong en oud. 

Voor de waterratten onder ons, biedt de Gardon de meest idyllische en ongerepte zwemplekken.

We adviseren je graag!

 Fietsen & mountainbiken
   Wandelen & hiken
Zwemmen & watersport
  Klimmen & adventure parken 

Cultuur

Ook gasten die van cultuur houden, kunnen hier hun hart ophalen. Je ziet en voelt de (soms harde) geschiedenis van de Cevennen overal. Er zijn vele mooie, oude dorpjes en steden, musea, grotten, dorpsfeesten, markten en nog veel meer.

Beleef de geschiedenis van de Cevennen bijvoorbeeld in La Maison Rouge, de laatste textielfabriek uit ons dorp, nu omgetoverd tot prachtig museum. Waan je in de jungle in de Bambouseraie of trek eropuit met het toeristische stoomtreintje.

Kees heeft een podcastserie gemaakt over deze onderwerpen. Hij vertelt je er graag meer over.
De podcast Le Cyclist kun je hier luisteren.

  Bezienswaardigheden
    Geschiedenis
  Dorpjes & Steden
    Markten

Culinair

Alle ingrediënten voor een culinair verblijf zijn aanwezig. Of je nu graag voor je laat koken bij een restaurant of zelf je maaltijd bereidt met de verse en lokale producten van de markt. Een kop koffie drinkt op het terras of liever een proeverij doet op een wijndomein.

In Frankrijk wordt zeker de helft van de tijd over eten gepraat, dus hier zit je goed! En ook wij nodigen je graag uit voor een borrel.

Streekproducten
Restaurants
Cafés
 Wijndomeinen en bierbrouwerijen